• Alaaddinbey Mah. Ayfatma Cad.

Bonn İklim Değişikliği Konferansı 2017 bugün başladı

UNFCCC’nin (İklim Değişikliği Üzerine Birleşmiş Milletler Çerçeve Sözleşmesi) 1995’den beri her yıl, Taraflar Konferansı’nda (COP) iklim değişikliğiyle başa çıkma konusundaki ilerlemeyi değerlendirmek üzere buluştuğu ve her yıl Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleşen iklim değişikliği konferansı bugün (8 Mayıs) başladı.
UNFCCC İklim değişikliğinin, dünya çapında bir tehdit olduğunu ve dünya çapında bir eylem gerektirdiğini kabul eden devletler tarafından, 1992 Dünya Zirvesi’nde kabul edilmiş olan uluslararası çevresel anlaşma.

UNFCCC’nin amacı, "Atmosferdeki sera gazı yoğunluğunu, iklim sisteminine tehlikeli boyuttaki insani müdahaleyi engelleyecek düzeyde sabit tutmak”

Anlaşmanın tarafları(anlaşmayı imzalamış olan ülkeler), 1995’den beri her yıl, Taraflar Konferansı’nda (COP) iklim değişikliğiyle başa çıkma konusundaki ilerlemeyi değerlendirmek üzere buluşuyorlar. Her yıl, COP’lar arasında ve her zaman Bonn’da gündemi ilerletmek üzere UNFCCC toplanıyor.

2015’de kabul edilen ve iklim değişikliği ile mücadle konusunda en önemli adımlardan biri sayılan Paris Anlaşması da bu çerçevenin bir parçası.

Bonn’da yol haritaları çiziliyor
Paris Anlaşması’nın kabul edildiği 2015 Taraflar Konferansı, "Karar COP’u” olarak anılırken, Paris Anlaşması’nın onaylanmasından hemen sonra Marakeş’te gerçekleşen COP22 "Eylem COP’u” olarak anılıyor.

Geçen yıl, Marakeş’te Paris Anlaşması’nın nasıl uygulanacağı üzerine kurallar ve şartları belirleyen bir "kural kitabı” ve "ilerleme programı” üzerine anlaşılmıştı.
Paris Anlaşması’nın güvenliğini sağlama ve hızlı bir şekilde uygulamaya konmasına alışma görevin Marakeş’ten Bonn’a geçmiş durumda.

Bonn’da taraflar ilerleme programını 2018, COP24’e kadar tamamlamak üzere çalışmalarını arttıracak.

Bonn’dan gelecek taleplerin, yakın zamanda yapılacak olan G7 ve G20 görüşmeleri ile Petersburg Görüşmesi(Almanya – Rusya ilişkilerini geliştirmeye yönelik görüşmeler) için de beklentileri belirlemesi bekleniyor. Ayıca gelecek yıl Fiji’de yapılacak olan COP23 için de öncelikler Bonn görüşmelerinde belirlenecek.

kaynak : https://yesilgazete.org
Bonn İklim Değişikliği Konferansı 2017 bugün başladı - Seren Mühendislik
hava, su, toprak gibi doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması, bunların kirlenmesine neden olan etkenlerin kaynaklarında kontrolü ve yok edilmesi, kirlenmenin yol açtığı estetik ve ekonomik kayıpların önlenerek insan sağlığına ve refahına uygun çevre koşullarının yaratılması olan, Türkiye’nin önde gelen firmalarından.
-div-br-div-